Scriptie Saver kijkt al sinds 2009 scripties na van WO en HBO studenten!
Open
X

FAQ.

Wat doet Scriptie Saver nu precies met mijn scriptie?
Scriptie Saver redigeert je scriptie, om aan de geldende academische eisen te voldoen. Scriptie Saver leest je scriptie twee keer nauwkeurig door. In de eerste leesronde letten we voornamelijk op de grammatica, zinsbouw en stijlfouten. In de tweede leesronde zetten we de puntjes op de i en kijken we daarnaast naar de structuur, de verwijzingen en de lay-out.

We houden de wijzigingen bij in het Word document. Grammaticale aanpassingen en zinsbouw worden in de tekst verbeterd, inhoudelijke opmerkingen plaatsen we in de kantlijn.

Je krijgt je scriptie terug in twee versies, de eerste als werkdocument met zichtbare wijzigingen die je zelf kunt accepteren of negeren, en een definitieve versie met reeds doorgevoerde wijzigingen (de inhoudelijke opmerkingen zijn dan nog wel zichtbaar in de kantlijn).

Je kunt Scriptie Saver inschakelen om de eindredactie uit te voeren, maar ook eerder, als tussentijdse evaluatie van je voortgang.

Wat verbetert Scriptie Saver allemaal?
Scriptie Saver redigeert je scriptie, om aan de geldende academische eisen te voldoen. Waar letten we dan allemaal op bij het nakijken van je scriptie?

Scriptie Saver kijkt allereerst naar de grammatica en zinsbouw. Lopen de zinnen lekker? Spelfouten en stijlfouten worden eruit gehaald. Daarnaast kijken we ook naar de structuur en inhoud. Is deze paragraaf een logisch vervolg op de vorige, welke informatie mist hier? Is deze paragraaf duidelijk?

Dan kijken we ook nog naar de verwijzingen en de bibliografie. Verwijs je op de juiste manier naar bronnen en worden deze bronnen ook allemaal genoemd in de bibliografie?

Wat is de procedure voor het nakijken van mijn scriptie?
Allereerst hebben we enkele gegevens nodig, zoals je naam, adres en woonplaats. Om een goede inschatting te kunnen maken van de kosten en de termijn waarop je je scriptie weer terug kunt verwachten, hebben we natuurlijk je scriptie nodig en indien mogelijk, de feedback van je begeleider. Je kunt je scriptie toevoegen aan het contactformulier op de website.

Vervolgens nemen we contact met je op met een inschatting van de kosten en de termijn. Indien je met beiden akkoord gaat, gaan wij direct aan de slag.

Op de afgesproken datum ontvang je via de mail twee Word versies van je geredigeerde scriptie, de eerste als werkdocument met zichtbare wijzigingen die je zelf kunt accepteren of negeren, en een definitieve versie met reeds doorgevoerde wijzigingen (de inhoudelijke opmerkingen zijn dan nog wel zichtbaar in de kantlijn).
Ook krijg je per e-mail de factuur toegestuurd, die je via internetbankieren kunt voldoen. Er is de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Het andere goede nieuws is dat het redigeren van je scriptie onder studiekosten valt, die je aan het eind van het jaar kunt opgeven bij de Belastingdienst.

Biedt Scriptie Saver de garantie dat ik slaag of een bepaald cijfer haal?
Nee, we kunnen uiteraard niet garanderen dat je slaagt of een bepaald cijfer behaalt. Scriptie Saver biedt de garantie dat we ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je slaagt. We kunnen niet garanderen dat je slaagt, omdat dit afhangt van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van je onderzoek en de specifieke eisen van je begeleider.

Wel kunnen we met trots melden dat we een slagingspercentage van maar liefst 97% hebben sinds onze oprichting in 2009 (afgestudeerd met een 7 of hoger).

Zijn de kosten voor het nakijken van mijn scriptie aftrekbaar?
We begrijpen dat je als student krap bij kas zit. Daarom zijn onze tarieven ook uiterst studentvriendelijk. In overleg kun je zelfs in termijnen betalen.

Het andere goede nieuws is dat de kosten voor het redigeren van je scriptie in veel gevallen onder de studiekosten vallen. Er gelden enkele voorwaarden:

• Je dient een studie te volgen die gericht is op een toekomstig beroep. Alle opleidingen aan HBO-instellingen en Universiteiten voldoen hieraan.
• Jij (of je fiscale partner) bent zelf verantwoordelijk voor de uitgaven voor je studie.
• Studiekosten en andere scholingsuitgaven zijn alleen aftrekbaar wanneer zij in direct verband staan met het leertraject van je studie. De uitgaven die je doet moeten dus wel relevant en noodzakelijk zijn voor het voltooien van je studie.

Als je aan het einde van het jaar aangifte doet bij de Belastingdienst, kun je de gemaakte kosten voor het redigeren van je scriptie opgeven als persoonsgebonden aftrek. Je krijgt van ons een factuur met daarop het bedrag en andere benodigde informatie.

Bel voor meer informatie de Belastingdienst op 0800-0543 (gratis).

Kan ik ook in termijnen betalen voor het nakijken van mijn scriptie?
We begrijpen dat je als student krap bij kas zit. Daarom zijn onze tarieven ook uiterst studentvriendelijk. In overleg kun je ook in termijnen betalen. Geef dit wel even van tevoren aan, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Je ontvangt dan iedere maand een deelfactuur van ons, totdat de kosten zijn voldaan.

Overigens is het andere goede nieuws dat de kosten voor het redigeren van je scriptie in veel gevallen onder de studiekosten vallen.

Hoe lang duurt het om mijn scriptie te redigeren?
Het nakijken van een scriptie hangt natuurlijk af van het aantal pagina’s, de hoeveelheid werk die erin zit en de drukte van het moment. In de meeste gevallen kan Scriptie Saver je scriptie binnen 4 dagen nakijken. We overleggen dit altijd van tevoren met je en houden ons aan de afgesproken deadline.

Spoedopdrachten zijn mogelijk (binnen 3 dagen). Hiervoor geldt een eenmalige toeslag van 35,- ex. BTW.

Redigeert Scriptie Saver ook scripties in het weekend?
Ja, onze redacteurs werken ook in het weekend. Wil je echter dat we je scriptie binnen 3 dagen nakijken (of misschien zelfs nog sneller) dan geldt er een spoedtoeslag van 35,- ex. BTW.
Kan ik ook alleen een gedeelte van mijn scriptie laten redigeren?
Ja, dat kan. Scriptie Saver redigeert vanaf een minimum van 15 pagina’s. Zijn er bepaalde hoofdstukken waar je niet uitkomt? Ben je onzeker over je theoretische kader? Heeft je begeleider kritiek op je conclusies en aanbevelingen?

Je kunt aangeven welke pagina’s of hoofdstukken een struikelblok vormen. Wij kijken dan alleen naar de onderdelen waar jij hulp bij kunt gebruiken.

Als je onzeker bent over de opbouw en structuur van je argument verdient het overigens aanbeveling om wel je gehele scriptie te laten corrigeren. Op die manier houden wij overzicht op de samenhang tussen de verschillende hoofdstukken en de logica van je betoog.

Worden mijn gegevens vertrouwelijk behandeld?
Je scriptie is in veilige handen bij ons. Zowel je persoonlijke gegevens als de inhoud van je scriptie zullen nooit met derden gedeeld worden. Niets zal openbaar gemaakt worden of op enige andere wijze gebruikt, vermenigvuldigd of gedeeld worden.

We kunnen je na ons redactiewerk vragen om een reactie en het resultaat (voor de statistieken). We vragen je altijd om toestemming om je reactie op de website te mogen tonen.

Is het redigeren van scripties eigenlijk wel toegestaan?
Ja, in tegenstelling tot wat veel studenten denken, is het toegestaan om je scriptie te laten redigeren. Zelfs de beste schrijvers en journalisten hebben redacteurs die hun werk nakijken, waarom studenten dan niet?

Het schrijven van een scriptie is een langdurig en veeleisend proces. De meeste studenten zien op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Het is dan alleen maar raadzaam om de ogen van een ervaren redacteur mee te laten lezen.

Kan Scriptie Saver ook een scriptie voor mij schrijven?
Nee, Scriptie Saver kan een wereld van verschil maken voor je scriptie, maar we kunnen geen scriptie voor je schrijven. Naast dat dit onbegonnen werk is, mag dit ook niet. En dat is maar goed ook. Je scriptie is immers de bekroning van je opleiding.
Kan ik mijn scriptie meteen inleveren nadat Scriptie Saver ernaar geeft gekeken?
Nee, het belangrijk om te beseffen dat je zelf ook nog wat energie in je scriptie zult moeten steken. We geven je namelijk ook inhoudelijke feedback, die je zelf zult moeten oppakken.

Je krijgt je scriptie dus een stuk beter terug en zult ook zeker het verschil zien. Je kunt ervan uitgaan dat je scriptie grammaticaal in orde is, maar dat je aan sommige hoofdstukken misschien nog even wat aandacht moet schenken.

Hoe krijg ik mijn gecorrigeerde scriptie terug?
Je krijgt je scriptie terug in twee Word documenten, de eerste als werkdocument met zichtbare wijzigingen die je zelf kunt accepteren of negeren, en een definitieve versie met reeds doorgevoerde wijzigingen (de inhoudelijke opmerkingen zijn dan nog wel zichtbaar in de kantlijn).

We zorgen er altijd voor dat je scriptie er netjes uitziet, dat kopjes en (sub)paragrafen goed staan en dat de inhoudsopgave klopt.

Hoe weet ik zeker dat Scriptie Saver goed werk aflevert?
Scriptie Saver kijkt al 7 jaar scripties na, met groot succes. Toen we in 2009 begonnen wisten we wel dat we studenten zouden kunnen helpen. We hebben immers zelf ook het gehele proces doorgemaakt. Dat de vraag zo overweldigend zou zijn was echter een aangename verassing.

We kunnen dan ook met trots melden dat we een slagingspercentage van maar liefst 97% hebben sinds onze oprichting in 2009 (afgestudeerd met een 7 of hoger).

Wat als ik niet tevreden ben over het redactiewerk?
Redactiewerk is en blijft mensenwerk. Mocht je, ondanks onze inspanningen niet tevreden zijn met ons werk, dan kun je contact opnemen, dan zoeken we samen naar een oplossing.
Onze reputatie is zeer belangrijk voor ons.

Je kunt er dan ook vanuit gaan dat we altijd ons uiterste best doen je verwachtingen te overtreffen.