Start Scriptie Service Tarieven Contact Reacties Scriptie Tips FAQ
Reacties? Kijk hier!
Paniek? Klik Hier!

Scriptie Saver is een onderdeel van Tekstbureau Punchline ingeschreven bij de KvK onder nr. 01157567 omzetbelastingnummer: NL107644113B01

Contact
Reacties

 

 

 

• De scriptie indeling en structuur zijn van groot belang voor de leesbaarheid van je verhaal. De drijvende kracht achter een goede scriptie is de probleem of vraagstelling. Deze centrale onderzoeksvraag dicteert wat je dient te onderzoeken, beschrijven en beantwoorden. Besteed daarom voldoende tijd aan het poneren van een goed afgebakende onderzoeksvraag.

 

• Er zijn diverse handleidingen over het schrijven van scripties geschreven, waaronder die van je eigen universiteit. Scriptie.nl heeft handleidingen samengesteld voor de 5 grootste studierichtingen in Nederland. Download hier een pdf van de scriptiehandleiding van jouw studierichting.

 

• De scriptie indeling kun je ook gemakkelijk in een boomdiagram neerzetten. Zo kun je de onderlinge verbanden en de structuur van je argument in kaart brengen. Waarschijnlijk zal je scriptie indeling tijdens het schrijven vaak veranderen en een schematisch overzicht kan dan als kapstok dienen voor je verhaal. Lees hier meer over de kapstokmethode.

Scriptie Indeling & Structuur