Start Scriptie Service Tarieven Contact Reacties Scriptie Tips FAQ
Reacties? Kijk hier!
Paniek? Klik Hier!

Scriptie Saver is een onderdeel van Tekstbureau Punchline ingeschreven bij de KvK onder nr. 01157567 omzetbelastingnummer: NL107644113B01

Contact
Reacties

Scriptie Tips: Literatuur & Bibiliografie

 

• Er zijn diverse stijlen om literatuurverwijzingen op te nemen in je scriptie. Afhankelijk van je eigen voorkeur en de eisen van je universiteit kun je kiezen voor verwijzingen in de tekst, of voor een notenapparaat. In beide gevallen gebruik je een literatuurlijst achterin je scriptie. Laat je scriptie nakijken door Scriptie Saver en wij controleren je literatuurlijst van A tot Z!

 

• Download hier de meest gebruikte bronvermeldingsstijlen, door op de links te  klikken:

 

1. Over het algemeen wordt in alle wetenschappen vaak gebruik gemaakt van de APA methode.

2. De Harvard stijl, ook wel bekend als auteur-datumsysteem of MLA wordt veel toegepast in de sociale en natuurwetenschappen.

3. In de exacte wetenschappen is het ACS systeem gangbaar.

4. Het numerieke Vancouver systeem is vooral populair in biomedische studies.

5. Sociale wetenschappen geven de voorkeur aan de Chicago Stijl, ook wel aangeduid als CMS.

 

 • Het is een crime om een goede bibliografie of literatuurlijst in elkaar te zetten. Gebruik daarom de automatische tools van www.easybib.com of www.bibme.org/ en bespaar de nodige tijd en frustratie. Vul simpelweg je bron en andere data in en simsalabim, de perfecte bronvermelding verschijnt!

 

• Een andere goede tip is het gratis te downloaden Biblioexpress, waarmee je al je verwijzingen en bronvermeldingen kan bijhouden en opslaan op een USB stick.

 

• Te vaak ziet scriptiesaver scripties voorbijkomen met 'wetenschappelijke' verwijzingen naar Wikipedia. Dit wordt in de meest gevallen niet serieus genomen in de beoordeling van je scriptie. Wikipedia mag dan geweldig zijn voor feitjes en achtergrondinformatie, maar het  blijft een verzamelwerk samengesteld door internetgebruikers. Gebruik wetenschappelijke bronnen om je argumenten te staven, en bewaar Wikipedia voor de borrelpraat.